Bekerteam verrassend naar halve finale Gelderland

Woensdag 22 april 2015 heeft het Huissense bekerteam in Culemborg de halve finale van de Gelderse beker bereikt. De risicovolle tactische opstelling pakte goed uit. Emiel Leijser zat aan bord één en leek nog redelijk spel te hebben tegen internationaal grootmeester Pim Meurs. Het eindspel was door de Culemborger echter waterdicht doorgerekend en het ingecalculeerde verlies was een feit.

Aan de borden twee en drie ontstonden twee min of meer gelijkwaardige remises van Maarten Linssen (tegen Pieter Steijlen) en Joost Hendriksen (tegen Tjeerd Harmsma). Maarten, net terug van het NK, moest daarbij na een goede opening in het eindspel overigens nog wel even flink aan de bak. Dirk Joosten bewees zijn klasse en wist aan bord vier tegen Ed Kok in een drukpartij de winst binnen te harken. Daarmee werd de eindstand 4-4 en moest in een barrage tegen dezelfde tegenstanders worden gesneldamd.

Dirk wist ook een tweede keer van zijn tegenstander te winnen, terwijl Maarten en Joost weer remiseerden. De spanning nam toe, omdat Emiel zo goed als verloren kwam te staan en bij een 4-4 uitslag bij sneldammen Culemborg vanwege de winst aan bord 1 in de reguliere wedstrijd door zou gaan. Emiel greep zich steeds vast aan de laatste strohalm en door een foutieve afwerking van Meurs werd het toch nog remise. Hiermee won Huissen verrassend met 3-5 de sneldambarrage en plaats zich bij de laatste vier bekerteams van Gelderland.

In eerdere ronden werd al gewonnen van Lent en Wageningen 2.