Bliksemstart Damvereniging VBI 3

Partijnotaties.doc Partijnotaties.doc
Partijanimaties.html Partijanimaties.html
De notatie en animatie van Lotte Aleven ontbreekt.

In de eerste ronde van de nationale competitie ging het derde team van Damverenging VBI erg goed van start in de tweede klasse. Het Geleense CEMA/De Vaste Zet dat op papier veel sterker is, werd met een dikke 14 – 6 naar huis gestuurd.

070915pepijnvandenbrink.gif Het Huissense team scoorde dus maar liefst vijf winstpartijen. De eerste kwam al na twee uur spelen op het scorebord. Pupil Pepijn van den Brink speelde strategisch erg sterk en zijn tegenstander kon opgeven, omdat hij niet alle dreigingen meer het hoofd kon bieden. Ook junior Joppe Lemmen deed het sterk door een stevige aanval op het bord te brengen. In de eindspel viel het doek. Remco Vredenberg en Jan Linssen vergrootten de voorsprong nog verder, zodat de nederlaag van nestor Bart Leijser alleen vervelend voor hem was.
Jo ten Westeneind, tegen oud-clubgenoot Bert Verton, Jan Bouwmeister en Geert Boogaars scoorden sterke remises. Dat deed ook Lotte Aleven. De Nederlandse kampioene bij de pupillenmeisjes toonde weer eens haar vechtlust door een door haar gemaakte fout in het afspel knap remise te houden.

Na zes en een half uur spelen bepaalde Ton Berends de eindstand op 14-6 door een lang eindspel tot winst te brengen.