Goede start tweede team Damvereniging VBI

Partijnotaties.doc Partijnotaties.doc
Partijanimaties.html Partijanimaties.html
De notatie en animatie van de partij van Henk Kemperman ontbreekt.

Het tweede team van damvereniging VBI is de competitie uitstekend begonnen. Tegen het hoger ingeschatte Ons Genoegen uit Utrecht werd een 12 – 8 overwinning geboekt.

Ten opzichte van vorig seizoen is het team op vier plaatsen gewijzigd. Geert Berends is terug van het eerste team en de jeugdspelers Bas van Engelen, Willem Hoek en Dirk Joosten mogen het dit seizoen op een hoger niveau proberen.

070915arnoarends.gif Éen van de routiniers is Henk Kemperman. Henk speelde zoals gewoonlijk vrij snel en kon het zijn tegenstander Gerard Bakker niet echt moeilijk maken, remise. Rob Schrooten zorgde tegen Wim Vlooswijk voor een snelle voorsprong. Een eenvoudige combinatie leverde Rob schijfwinst en vlot daarna partijwinst op. Willem Hoek speelde een prima opening en kreeg enig voordeel. Tegenstander Arnout Mossink dacht een coup Springer te kunnen nemen, maar vergiste zich en kon de punten snel inleveren.
Dirk Joosten had tegen Arie Schwartz al snel een sterke aanval op het bord. Dirk speelde erg secuur en gaf zijn tegenstander geen schijn van kans. Utrechtenaar Cock van Wijk bracht de spanning een klein beetje terug. Arno Arends dwong zijn tegenstander tot het nemen van een nadelige Ghestem-doorstoot, Arno koos voor de verkeerde voortzetting en kwam dusdanig in de problemen dat hij zijn tegenstander snel de hand kon schudden. Tussenstand 7-3.
Theo Willemsen pakte vorig seizoen heel wat punten van sterkere tegenstanders en is dat dit seizoen zeker weer van plan. Tegenstander Wouter van Beek heeft ruim 150 ratingpunten meer, maar Theo kwam behalve in de tijdnoodfase niet in de problemen. Bas van Engelen speelde tegen Lex den Doop een prima partij. Een gelijkwaardige remise was hierbij het resultaat.
Coen Donders had het tot het middenspel lastig tegen Arne van Mourik. Enkele krachtzetten van Coen leverde een mooie aanval op, die hij fraai in winst wist om te zetten. Jo Weijman kreeg veel voordeel tegen Henk van Snippenburg, maar maakte in het middenspel een blunder. De opgelopen schijf achterstand kon hij niet meer herstellen. In een overmachteindspel moest hij uiteindelijk zijn tegenstander de hand schudden.

Geert Berends liet Auke Zijlstra vrolijk in de aanval komen. In een 9 om 9 stand nam Geert de partij over en leek op de winst af te steven. Zijn tegenstander wist de remise nog net te vinden. Het eindresultaat werd hierdoor bepaald op 12-8 en het tweede team heeft ongetwijfeld goede moed geput uit deze mooie competitiestart.