Cas boekt succes in het Gelders kampioenschap welpen

Voor dit kampioenschap komen in aanmerking kinderen geboren na 01-01-2002. Damvereniging VBI Huissen nam met acht kinderen deel aan dit kampioenschap dat op zaterdag 21 januari werd gehouden in Culemborg. Het totaal aantal deelnemers bestond uit 22 kinderen afkomstig uit: Culemborg, Wageningen, Heteren, Renkum, Lunteren en natuurlijk Huissen met verreweg de grootste afvaardiging. Noblesse oblige zullen we maar zeggen! 

De Huissense deelnemers waren: Cas Aleven, Lindsey van Leeuwen, Teun van den Brink, Teun Dreise, Tijn Borgers, Ted Polman, Steven Knuiman en Joost Rossen.
De chauffeurs waren oom Erik van Cas met Lisa als beschermvrouwe en Jos Lamers. Er werden 7 ronden gespeeld volgens Zwitsers systeem en met een klok, wat voor de meeste kinderen een nieuw fenomeen was.
Vóór het vertrek heb ik verteld hoe met de klok om te gaan en gezegd dat we niet voor partijtjes van 5 minuten naar Culemborg gaan. Er moet serieus worden nagedacht!! Dat gebeurde inderdaad met een fraaie derde plaats voor Cas. Proficiat!  Een vijfde plaats voor Teun van den Brink, een achtste plaats voor Tijn, een tiendee plaats voor Lindsey en lagere plaatsen maar wel met voldoende punten voor Joost, Ted, Steven en Teun.

Na afloop ontving Cas een fraaie beker en de anderen kinderen een lintje en terug in Huissen de ultieme beloning: een frietje met!

Jos Lamers, jeugdleider Damvereniging VBI