Provinciaal damteam VBI struikelt bijna

Titel nog steeds binnen bereik

Het damteam van VBI uit Huissen, dat zo fraai aan kop van de ranglijst in de provinciale eerste klasse ging, vond in de zevende wedstrijd, tegen Slagvaardig uit Wamel, bijna zijn Waterloo.

Remco Vredenberg maakte al snel een grote blunder. Hij kon meteen opgeven. Arno Arends deed er alles aan, maar hij kreeg niet voldoende voordeel om tot winst te komen. Jan van Loenen zat wel aan de goede kant van het bord. Hij vergrootte bekwaam de druk op zijn tegenstander en kon de gelijkmaker scoren.

Op dat moment was weer alles mogelijk. Geert Boogaars en Jan Bouwmeister kwamen allebei in een betere stand niet verder dan remise. Jo Weijman leek op weg om in een mooie aanvalspartij de Huissenaren op voorsprong te zetten. Hij liet echter een combinatie toe die zijn tegenstander remise opleverde. Spannend was het in de partij van Leen de Rooij. Hij probeerde zijn tegenstander vanaf de opening onder druk te zetten, maar toen die het spel klassiek wist te maken, leek de Huissenaar zijn eerste nederlaag te gaan incasseren. In tijdnood koos de speler uit Wamel voor een verkeerd plan. Meteen keerden de kansen, die Leen ten volle benutte.

Helaas wist Jan Segeren de winst niet veilig te stellen. Een betere stand wist hij niet naar zijn hand te zetten. Jan moest voor het eerst in dit seizoen een nederlaag slikken. Met de 8-8 eindstand kon iedereen tevreden zijn. Het Huissense team staat nog steeds met een ruime voorsprong op de eerste plaats.