Cas en Bryan zijn kampioen!


ONS schooldamkampioenschap individueel

Jaarlijks organiseert Damvereniging VBI het schooldamkampioenschap van Lingewaard. Twee woensdagmiddagen in het najaar is ’t Koelhuis het toneel waarop de schoolteams spelen om de hoogste eer, maar de derde woensdagmiddag is het ieder voor zich.

Afgelopen woensdag was het weer zover. Er kwamen 32 kinderen naar ’t Koelhuis om te strijden om het persoonlijk kampioenschap schooldammen van Lingewaard 2013. Zij werden verdeeld in twee cateforieën: groep 5 en 6 en groep 7 en 8. Het maakt natuurlijk uit of je zes jaar bent of al negen jaar. Het was te verwachten en dat gebeurde ook: kinderen die al wat langer dammen of zelfs al op de damclub zitten scoorden het hoogst. Is het misschien een idee meerdere klassementen te maken: een klassement voor leden en niet-leden van de damclub? Wel zo eerlijk misschien.

In de jongste cateforie groep 5 en 6 werd damtalent Cas Aleven, lid van Damvereniging VBI, onbedreigd kampioen. Cas scoorde 12 punten uit 7 wedstrijden. Derde werd Duco van Leeuwen, ook lid. Heel knap was de tweede plaats van Jon de Wit, want hij is geen lid van Damvereniging VBI.

In de categorie groep 7 en 8 werd ook een lid van Damvereniging VBI kampioen: Bryan van Alst. Bryan verloor geen enkele partij en werd kampioen met een punt voorsprong op nummer 2, Linsey van Leeuwen. Ook Linsey is lid van Damvereniging VBI. De derde plaats van Ted van Gellecum heeft dan ook extra glans: hij is geen lid en scoorde evenveel punten als Linsey, maar die had iets lastiger tegenstanders.