Damcollege Oost-Betuwe neemt examens af

Op donderdag 28 februari was het examendag op Damcollege Oost-Betuwe. In dit Damcollege werken de damverenigingen in deze regio samen om jeugdige talenten een maximale kans op ontplooiing te bieden. Elke maandagavond trainen op diverse niveaus talenten uit Huissen, Bemmel, Lent, Heteren en zelfs uit Doetinchem. Alexander Baljakin, Alex Mathijsen en Jasper Lemmen, allen eerste tientalspelers van Damvereniging VBI, zijn de trainers.

080228examensdamcollege.gif Pepijn van den Brink en Wout Aleven spelen al jaren op hetzelfde niveau en slaagden nu voor het diploma Roozenburg-zwart. Dit keer was Pepijn de beste. Drie deelnemers legden maar liefst twee examens af. En hoe! Lotte Aleven en Richard Kempen slaagden met vlag en wimpel voor Sijbrands werkboek wit en zwart. En Lisa Aleven behaalde een superscore voor de examens Sijbrands wit en zwart. Ook René Veenbrink, deelnemer uit Heteren, wist het Sijbrands-wit diploma te halen. Plaatsgenote Sanne Hoksbergen slaagde een tijdje geleden al voor dit examen.
De Springer-groep bestaat uit vier jeugdige talenten: Niek Smeitink, Bas van Engelen, Dirk Joosten en Willem Hoek. In de allerhoogste groep, de Hoogland-groep zit één speler: Thijs Gerritsen. Om de week werken de jeugdspelers bij Jasper Lemmen in de KNDB-mappen en de andere week worden ze getraind door Alexander Baljakin, die hen speciaal trainingsmateriaal aanbiedt.
De examens leverden geen problemen op. Iedereen haalde het moeiteloos. Van de Springer-groep wist Willem Hoek de hoogste score te behalen. Thijs Gerritsen, die het hoogste diploma probeerde te bemachtigen, behaalde een fenomenale score door slechts één foutje te maken.
Tijdens de uitreiking sprak de trainer zijn lof uit over de deelnemers. Niek Smeitink kreeg door Johan Krajenbrink, de technisch directeur van Damverening VBI en het Damcollege, een boek aangeboden omdat hij elke maandag helemaal van Doetinchem naar Huissen komt om de trainingen te volgen.

Damcollege Oost-Betuwe wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning van Rabobank Oost-Betuwe, Janssen Totaal Wonen en de gemeente Lingewaard.