Veel diploma’s bij Damvereniging VBI

Het was donderdag 28 februari een drukke boel in ’t Koelhuis in Huissen. Niet alleen waren er veel jeugdige dammers aanwezig, maar ook hun ouders. De reden? Damvereniging VBI nam examens af. Terwijl de ouders genoten van koffie met cake, maakten hun kinderen, sommigen nog best zenuwachtig, de opgaven.

080228examensdvvbiklein.gif Maar liefst 59 jonge dammers deden examen op diverse niveaus, want ook het Damcollege Oost-Betuwe nam deze avond examens af. Het was het hoogtepunt van een zeer geslaagd opleidingsjaar in Huissen.
Bij de beginners gingen 32 jeugdige dammertjes op voor het ‘Van Der Wal examen’ en allen slaagden. Twee slaagden zelfs met lof: Lars Janssen en Tieme Mom hadden alle vragen goed beantwoord!
Van de eerstejaarsdammers slaagden zeven deelnemers voor het ‘Wiersma-Wit examen’, een achtste eerstejaars doet later examen, omdat hij zijn verjaardag vierde. Rikke Ponger behaalde 30 punten van het totaal van 33.
Voor het ‘Wiersma-Zwart examen’ gingen vijf deelnemers op. Alle vijf slaagden en zij mogen nu voor hun vervolgopleiding naar het Damcollege Oost-Betuwe.