Damcollege Oost-Betuwe officieel van start

Maandag 16 januari vond in ’t Koelhuis te Huissen de officiële opening plaats van het Damcollege Oost-Betuwe. Het damcollege is een initiatief van damvereniging Heijting Huissen. Daarnaast nemen ook damverenigingen uit Lent, Elden, Heteren en Nijmegen deel. De opzet van het damcollege is om de gevorderde jeugd de best mogelijke trainingen aan te bieden en ervoor te zorgen dat de talenten zo goed mogelijk kunnen worden ontwikkeld. Technisch directeur en eindverantwoordelijke voor de opleidingen is Johan Krajenbrink, die algemeen erkend wordt als een der beste damtrainers van Nederland. Daarnaast worden de opleidingen gegeven door toptrainers als Alexander Baljakin en Alex Mathijsen. De overige trainers zijn allemaal gediplomeerde en zeer ervaren mensen. De trainingen worden nu nog gegeven in Huissen en Lent, maar de verwachting is, dat vanaf het nieuwe seizoen ook een groep in Elden kan starten. Daarnaast zijn de eerste contacten gelegd voor activiteiten van het damcollege in Elst.

Johan Krajenbrink legde in zijn openingsspeech de nadruk op de individuele trainingsprogramma’s voor talentvolle spelers als aanvulling op de groepstrainingen.

De oprichting van het damcollege is mogelijk geworden door sponsoring van de Rabobank Oost Betuwe en Jansen Totaal Wonen te Huissen en door een waarderingssubsidie van de gemeente Lingewaard. Namens de gemeente was wethouder Bud Joosten aanwezig. Hij prees Damvereniging Heijting Huissen voor het initiatief en wees op de goede contacten tussen de Damvereniging en in het verleden de gemeente Huissen en sinds enkele jaren de nieuwe gemeente Lingewaard. Namens de KNDB en de Gelderse dambond was Jozef Linssen aanwezig. Hij wenste het college alle goeds voor de toekomst en wees op het belang van het damcollege, waarin een goede samenwerking met de bondstrainingen gewaarborgd kan worden. Het bestuur wordt gevormd door Jo Weijman (voorzitter) en Paul Visser (penningmeester) van Heijting Huissen en Marcel Weijers (secretaris) van Lent.