Damlust Gouda behoorlijke maat te groot voor Heijting Huissen 2

door Joop Hendriksen

26 november 2005 leed het tweede team van Heijting Huissen opnieuw een duidelijke nederlaag. Met 5 spelers met een rating van 1265 of hoger, inclusief topper Erno Prosman was Damlust veel te sterk.

Remco Vredenberg speelde een prima partij tegen Peter van Eck, tot gisteren topscoorder van de Hoofdklasse B. In het middenspel bood van Eck in een mindere stand remise aan. Remco pakte dit gretig aan.

Jo ten Westeneind ging al snel de mist in tegen A. Venema. Schijfverlies of een dure dam, Jo koos voor de tweede optie, maar ook hier was geen kruit tegen gewassen.

Invaller Emiel Leijser speelde een goede partij tegen L Oudenes. In een klassieke stand met veel voordeel voor Emiel werd de partij met een leuke damzet beslist.

Jan Linssen speelde na een aantal lastige wedstrijden weer een goede partij. Tegenstander A.Bitter stond de gehele wedstrijd onder druk. Misschien dat Jan iets te snel de remise overeenkwam.

Coen Donders had opnieuw een tegenstander met een 1300 rating. In het middenspel werd de druk door Teun van de Krol behoorlijk opgevoerd, maar de remise lag voor het oprapen. Helaas verbruikte Coen zoveel tijd, dat deze in de laatste zetten niet gevonden werd.

Henk Kemperman kwam een puntendeling overeen met Geraldo Ijssel. Henk leek de 2 punten in de wacht te slepen, zijn tegenstander had de remise nauwkeurig berekend.

Martijn Vissers had de pech tegen Erno Prosman aan te moeten treden. Foutje in de opstelling, Martijn had niet aan bord 2 of 4 moeten zitten.

Martijn speelde een mooie flankspelpartij, hij werd door de voormalig nederlands kampioen Erno Prosman behoorlijk van de mat gespeeld.

Ook Arno Arends had een zware middag. Erik Hoogendoorn bouwde een voordelige stand op. De partij werd beslist met een verrassende damzet.

Rob Schrooten kreeg tegen G van de Wouden geen voordeel. Rob bracht veel risico in het spel, maar de overwinning kwam niet in de buurt.

Ook Jo Weijman kreeg geen grip op het spel van C den Besten. Een gelijkwaardige partij werd nog bijna in het voordeel van den Besten beslist. Jo kon nog net de remise grijpen.