Damvereniging VBI 1 ook in tweede ronde oppermachtig

Het eerste team van Damvereniging VBI won ook het tweede competitieduel makkelijk. CEMA/De Vaste Zet uit Geleen bleek geen partij voor de gretige Huissense dammers.
Na de riante zege in eigen huis, 13-7, staat Damvereniging daar waar het wil staan aan het einde van de competitie: aan kop. Van Stigt Thans, de titelverdediger uit Schiedam, volgt op slechts een bordpunt, de andere concurrenten staan al op een wedstrijdpunt.

Guntis Valneris zette de Huissenaren op voorsprong. Hij werd gevolgd door Geert van Aalten, Fred de Koning en Johan Krajenbrink. Alleen Jasper Lemmer moest het hoofd buigen tegen de Senegalese grootmeester Macodou N’Diaye. Jasper leek op weg naar remise, maar moest een lastig eindspel verdedigen. Dat lukte uiteindelijk niet, maar toen had Damvereniging VBI de twee wedstrijdpunten al in handen.
Partijnotaties en -animaties
Tweede team redt het niet tegen titelfavoriet Apeldoorn
Het tweede team reisde zonder veel aspiraties af voor de uitwedstrijd tegen torenhoge titelfavoriet Apeldoorn, een team met de nodige grootmeesters in de gelederen.
Marcel Janssen wist grootmeester Hendrik van der Zee nog wel af te stoppen en Emiel Leijser wist als enige te winnen, maar toen de kleine tegenkansen aan de overige borden niet werden benut was het pleit snel beslist. Uiteindelijk verscheen de verwachte ruime zege van Apeldoorn op het scorebord: 14-6. Arno Arends, Rob Schrooten en Theo Berends sleepten nog drie remisepunten binnen.
Verslag Rob Schrooten
Partijnotaties en -animaties

Derde en vierde team
Het derde team moest vroeg uit de veren. Op het programma stond de verre uitwedstrijd tegen Middelburg. Jammer genoeg werden de bordkansen niet optimaal benut, zodat met een kleine 11-9 nederlaag de lange rit naar huis moest worden ondernomen.
Het vierde team boekte na de knappe overwinning in de eerste ronde nu een knappe 10-10 tegen de reserves van Culemborg. De jeugdspelers hadden opnieuw een fors aandeel in het mooie resultaat. Lotte Aleven en Richard Kempen speelden een uitstekende partij en wonnen dan ook. Lisa Aleven moest hard werken, maar scoorde dan ook het verdiende tiende punt voor het team.
Partijnotaties en animaties