Damvereniging VBI 2 komt te kort in Apeldoorn

Het tweede team van DV Huissen is in de tweede ronde tegen een nederlaag opgelopen. De uit diverse grootmeesters bestaande titelkandidaat Apeldoorn was een paar maten te groot.

Marcel Janssen pakte een keurig punt tegen topper van der Zee. Dirk Joosten speelde uitstekend tegen meervoudig Nederlands kampioen Kees Thijssen, Dirk kon het helaas niet bolwerken. Theo Berends speelde remise tegen Joost Hooijberg. De voormalig VAD-er had lang niet meer gespeeld en ging duidelijk voor een punt. Emiel Leijser bracht de stand weer gelijk, een goede partijopzet leverde verdiend 2 punten op.

Henny van Aalten speelde tegen Hein Meijer een goede partij, in het middenspel had hij voordeel. Door een rekenfout verwaterde het voordeel en kwam Henny in niet meer op te lossen problemen. Arno Arends pakte met degelijk spel een punt. Willem Hoek stond vanaf het begin moeilijk tegen de rus Druzinin, Willem werd langzaam van het bord geduwd.

Jo Weijman had het lastig tegen Gep Leeflang, in de tijdnoodfase ging het mis en kon Jo de punten inleveren. Rob Schrooten speelde een keurige remise tegen Cock van Leeuwen en Coen Donders speelde uitstekend tegen de sterke rus Presmann. In het eindspel had Coen kansen op een gelijkspel, hij wist deze helaas niet te benutten.