Damvereniging VBI 1 wint derde competitiewedstrijd tegen Lunteren

Damvereniging VBI 1 blijft uitstekend presteren in de nationale damcompetitie.  In de derde ronde moest DES Lunteren het onderspit delven en opnieuw was er sprake van een ruime overwinning: 14-6. Ook het tweede en derde team kwamen tot winst, de overwinning van het tweede team was knap te noemen.
Persbericht KNDB derde ronde
Partijnotaties en -animaties derde ronde
Uitslagen, standen en topscorers

Voor Damvereniging VBI scoorden Guntis Valneris, Alexander Baljakin, Johan Krajenbrink en Rik Keurentjes een overwinning. Remises kwamen van Joost Hendriksen, Fred de Koning, Pim Meurs, Gérard Jansen, Peter Hoogteijling en Geert van Aalten, de laatste na een benauwde ontsnapping waarbij Geert alle zeilen moest bijzetten om de veilige haven te bereiken.

Damvereniging VBI gaat nu met 6 punten uit drie wedstrijden alleen  op kop in de nationale ereklasse. Het is wel zo dat het programma van de Huissenaren toe nu toe heel licht was. Er wacht nog een loodzware competitie met in totaal vijf titelkandidaten.

Dat bleek ook het afgelopen weekend weer doordat twee van die kandidaten puntenverlies leden. Witte van Moort liet onnodig een punt liggen tegen Van Stigt Thans ( 10-10)  en Volendam (de trotse landskampioen van vorig jaar) belandde in het rechter rijtje door verlies tegen Apeldoorn (8-12).

In de nationale hoofdklasse deed Damvereniging VBI  2  goede zaken. Tegen het op papier iets sterkere Hoogeveen werd een 11-9 overwinning geboekt. Willem Hoek, Marcel Janssen en Ralf Veenings scoorden de overwinningen. Routinier Geert Berends leed een van zijn zeldzame nederlagen en ook Emiel Leijser  bleef op de nul staan.

Het derde team liep WSDV Wageningen 3 onder de voet: 14-6. Winst was er voor Geert Boogaars, Remco Vredenberg, Theo Willemsen, Jo Weijman en junior Richard Kempen.  Jos Lamers kon het niet bolwerken.