Verslagen eerste en tweede team tweede ronde

De tweede ronde van de bondscompetitie is al weer ruim twee weken geleden gespeeld. De partijen zijn al wel gepubliceerd, de verslagen nog niet. Onze excuses voor de late plaatsing. Joop (eerste team) en Rob (tweede team) hadden hun verslag vorige week al ingestuurd.

Opnieuw monsterscore voor Damvereniging VBI

Damvereniging VBI heeft in de tweede competitiewedstrijd opnieuw een vernietigende overwinning geboekt. Na Orfam Telecom Twente was nu Damlust het slachtoffer. Het Goudse team kon met 3-17 huiswaarts keren.

Na 20 minuten was het al raak toen Pim Meurs  een blunder na 6 zetten afstrafte.   Geert van Aalten had lange tijd een  evenwichtig spel. Na een blunder van zijn tegenstander  kon Geert de winst bijschrijven.  Johan Krajenbrink scoorde winst na een positioneel sterke aanvalspartij. Soortgelijke overwinningen boekten Guntis Valneris en Alexander Baljakin. Hun tegenstanders waren niet opgewassen tegen de positionele overmacht en werden langzamerhand van het bord geschoven.  Peter Hoogteijling had zijn handen vol tegen het fraaie spel van Europees aspirantenkampioen Martijn van IJzendoorn. Toen die in een 4 om 2  liep leek Peter de betere kansen te hebben. Martijn hield het knap op een remise. Joost Hendriksen had de match van de dag. Hij kwam in een onregelmatige partij behoorlijk in het nauw tegen de nummer 10 van de wereldranglijst Erno Prosman maar verdedigde knap en haalde de remise binnen. Gérard Jansen zette zijn tegenstander  onder sterke druk. Die kwam nog wel op dam maar was niet opgewassen tegen het overmachtig eindspel van Gérard. Rik Keurentjes speelde een positioneel sterke partij. De taaie verdediging  bracht zijn tegenstander de remise. Fred de Koning speelde een klassieke aanvalspartij. Zijn tegenstander kwam een schijf achter en uiteindelijk leidde dit na scherp spel van Fred tot de gewenste overwinning.

Damvereniging VBI 2 levert punten in aan Lent

De tweede wedstrijd in de Hoofdklasse A heeft het tweede team van DV Huissen niet het gewenste resultaat opgeleverd. Buurman Lent zegevierde met 11-9. De Huissenaren gingen scherp van start, Geert Berends had geen kind aan Joppe Lemmen en Dirk Joosten won via een eenvoudig dammetje.

Willem Hoek raakte in het middenspel volledig het spoor bijster en ook Rob Schrooten kon het niet bolwerken, waardoor de stand weer snel gelijk was.
Marcel Janssen en Emiel Leijser speelden beiden remise en ook Theo Berends kreeg geen mogelijkheden tegen Thijs Gerritsen. Pepijn van den Brink moest er  in de eindfase nog even goed voor gaan zitten om een punt binnen te halen. Leen de Rooij pakte een punt in een gelijkwaardige partij waarmee de tussenstand op 9 – 9 werd gezet.

Debutant Mei Jhi Wu had de zware taak het tiende punt binnen te loodsen tegen meervoudig NK-finalist Jasper Lemmen. Mei Jhi kwam heel ver maar in het zesde uur moest ze helaas toch het onderspit delven. Een prima debuut, helaas zonder punten.
Eindstand 11-9 in het voordeel van Lent.