Damvereniging VBI 1 wint nipt tegen Fryslân

Het ging niet gemakkelijk, maar het ging. Damvereniging VBI blijft aan kop door Damcombinatie Fryslân te verslaan: 9-11.

Partijnotaties Partijnotaties
Partijanimaties Partijanimaties

081213dvvbi1.jpgVoor lijstaanvoerder Damvereniging VBI stond in de zevende ronde de reis naar het verre Wanswerd op het programma. De Friezen hebben een taaie ploeg die eerder al mede-titelkandidaat Witte van Moort een punt afsnoepte. De Huissenaren waren dan ook gewaarschuwd en moesten alle zeilen bijzetten om een krappe 11-9 overwinning mee naar huis te nemen.
Geert van Aalten behaalde een vlotte overwinning en Guntis Valneris schreef zijn zevende zege in deze competitie. Hij is met een honderd procent resultaat topscorer in de eredivisie. Jasper Lemmen moest na een aanvankelijk goede partij in de tijdnoodfase de punten aan zijn tegenstander laten. De overige partijen eindigden in remise.
Na de winterstop wachten de wedstrijden tegen Witte van Moort en Orfam Telecom Twente. Dat zijn de nummers 3 en 4 van de ranglijst en de Huissenaren hebben drie punten uit deze wedstrijden nodig om het elfde landskampioenschap scherp in het vizier te houden.