Tweede team verstevigt koppositie

Het tweede team blijft aan kop in de eerste klasse, WDC werd vrij gemakkelijk verslagen: 12-8.

Partijnotaties Partijnotaties
Partijanimaties Partijanimaties

Door een 12-8 overwinning op de Westlandse Damcombinatie en het gelijkspel tussen de twee belangrijkste concurrenten staat het tweede team van Damvereniging VBI stevig aan kop in de eerste klasse C.
De Huissenaren kwamen al snel op voorsprong, Ralf Veenings won door een eenvoudige combinatie. Jo Weijman speelde een prima klassieke partij en boekte ook een overwinning.

Theo Berends kreeg geen vat op zijn tegenstander en ook Coen Donders kon de partij niet naar zich toe trekken. Beide partijen werden remise.
Joppe Lemmen kwam voor het eerst dit seizoen in de problemen, gelukkig kon hij nog net een punt pakken. Geert Berends zorgde met een regelmatige winst voor een 9 – 3 tussenstand.

Bas van Engelen had een lastige middag, hij speelde te voorzichtig en mocht blij zijn met de remise.
Emiel Leijser dacht in het middenspel een schijf te winnen, zijn tegenstander had beter gerekend en bracht Emiel in de problemen waar hij niet meer uit kwam. Rob Schrooten speelde weer een prima partij en boekte alweer zijn vijfde zege dit seizoen. Arno Arends kwam in het middenspel flink in de problemen en moest zijn eerste nul laten noteren.
Met nog vier ronden te gaan is de voorsprong twee punten en zijn de titelkansen nog flink aanwezig.