Damvereniging VBI 2 begint competitie overtuigend

Het tweede team van damvereniging Huissen is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. Tegen de op papier zwakste tegenstander in de Hoofdklasse A, DVSB uit Baarn werd een 15 – 5 overwinning behaald.

Rob Schrooten pakte de eerste punten. Een forcing in het middenspel leverde snel schijf-  en partijwinst op. Pepijn van den Brink hoopt de prestaties van vorig jaar te overtreffen, hij liet geen spaan heel van zijn tegenstander.

Emiel Leijser had een lastige middag, kwam slecht uit de opening, maar hield uiteindelijk nog eenvoudig een punt over aan zijn partij. Theo Berends, weer aanwezig na een jaar niet gedamd te hebben, kreeg weinig aanknopingspunten en moest in een puntendeling berusten. Invaller Jan van Loenen verhoogde de voorsprong weer, een goed gespeelde klassieke partij werd in winst omgezet, waarmee de tussenstand inmiddels 8-2 in Huissens voordeel was.

Willem Hoek, ook weer terug in het tweede team, speelde een leuke opsluitingspartij. In de tijdnoodfase raakte zijn tegenstander het spoor bijster en waren de punten voor Willem. Dirk Joosten speelde sterk en leek twee punten binnen te halen. In het eindspel werd het te dun en kon zijn tegenstander nog de veilige haven bereiken. Geert Berends, overgekomen van het eerste team, had moeite met zijn jeugdige tegenstander. De ervaring bezorgde hem uiteindelijk beide punten. Ralf Veenings was de enige Huissenaar die echt in de problemen kwam. Ralf verdedigde prima en kon zo een punt bij laten schrijven. Als laatste lukte het Leen de Rooij net niet de winst te pakken. Op de vijftigste zet kwam Leen nog goed weg.

Een 15 – 5 overwinning is een prima start van de competitie.

Partijnotaties en -animaties

Rob Schrooten