Damvereniging VBI haalt vernietigend uit in eerste competitiewedstrijd

In de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen 2011-2012 heeft Damvereniging VBI op overtuigende wijze haar kandidatuur gesteld voor de hoogste dameer in het nieuwe seizoen. Subtopper Orfam Telecom Twente werd met 15-5 weggespeeld. Daarmee werd tevens revanche genomen op het 10-10 gelijke spel van vorig seizoen.

Guntis Valneris begon de score met een salonremise tegen collega-grootmeester Wirny. De nieuwe aanwinst Rik Keurentjes zette vervolgens de eerste winst neer, gevolgd door Peter Hoogteijling, Gérard Jansen en Johan Krajenbrink. Daarna voegden Joost Hendriksen, Pim Meurs, Geert van Aalten en Fred de Koning remises toe aan de stand. Toen was er alleen nog het eindspel van Alexander Baljakin en Jos Stokkel aan de orde. Van uit een stand van 4 om 4 die remise leek wist de nationale kampioen  de twee laatste punten voor VBI in de wacht te slepen.

In de nationale ereklasse sloeg in de eerste ronde al meteen de vlam in de pan. Landskampioen Volendam kwam tegen het door sponsorproblemen  verzwakte Van Stigt Thans niet verder dan een 10-10 gelijkspel. Apeldoorn heeft zijn ambities als troonpretendent door enkele aankopen flink opgeschroefd, maar moest de winst aan Hijken laten (9-11). Alleen mede-titelkandidaat Witte van Moort kwam tot een fraaie 13-7 overwinning tegen Culemborg.

De tweede editie van Damvereniging VBI maakte in de hoofdklasse een uitstekende start door met 15-5 van DVSB te winnen. Het derde team kwam in de tweede klasse niet verder dan een 9-11 nederlaag tegen het sterke Eureka Heerlen.

Partijnotaties en -animaties