Damvereniging VBI 2 begint met winst

Het tweede team van Damvereniging VBI is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. Gaan we uit van de rating van alle teams dan zal het een lastig seizoen worden. Dit is niet altijd een graadmeter, want het hoger ingeschatte DIOS uit Eibergen werd met 11 – 9 verslagen.

Marcel Janssen had voormalig Huissen speler Ferry Kemperman als tegenstander. Beiden waren snel met een punt tevreden. Arno Arends hield zijn stand overzichtelijk en zorgde voor het tweede punt. Nieuwkomer Jan van Loenen kon geen voordeel behalen en remise was he logische resultaat.
Leen de Rooij, ook nieuw in het tweede team, zorgde voor de eerste verrassing: hij pakte beide punten tegen de sterke Marcel Knipper. De derde nieuweling, Coen Donders, speelde te passief, toen hij ook nog een niet te lastige doorbraak overzag, was de stand weer gelijk, 5 – 5.

Jeugdspeler Pepijn van den Brink is de laatste nieuwkomer in het team. Hij mag dit jaar laten zien of hij het hoofdklasse niveau aan kan. Met een prima puntendeling tegen Smeenk is zijn eerste wedstrijd geslaagd.
Emiel Leijser, Henny van Aalten en Dirk Joosten zorgden voor een 9 – 9 tussenstand., waarbij Henny behoorlijke winstkansen heeft laten liggen.
Na bijna 6 uur spelen wist Rob Schrooten een voordelig eindspel nog in winst om te zetten. Hij had hier wel de hulp van zijn tegenstander voor nodig, die de theoretische remisevariant niet kende.