Goede competitiestart voor Damvereniging VBI 2 en 3

Damvereniging VBI 3 speelt gelijk

De eerste wedstrijd van het seizoen. Het derde mocht na een lange zomerpauze weer aantreden. Tegenstander was DES Lunteren 2.  Een aantal goede spelers van vorige jaren zijn vertrokken: Leen De Rooij, Jan Linsen, Coen Donders. Hiervoor wel goede plaatsvervangers: Richard Kempen (jeugd), Lotte Aleven (jeugd), Jo ten Westeneind rn Jan Bouwmeister. Goede plaatsvervangers, maar helaas niet het niveau van het groepje dat gegaan is. Toch zijn we erg tevreden met vooral de jeugdspelers in ons team. Het past goed bij de visie van de club om jeugd vroeg te laten komen om ze zo snel te kunnen laten ontwikkelen. Als ik ze beiden vanaf hier zou kunnen aanspreken zou ik vooral zeggen dat ze hun eigen spel moeten spelen en absoluut geen opdracht krijgen om degelijk naar de remise te schuiven. Dan de wedstrijd. We kwamen al snel met 2-0 achter. Piet Verhaegh liep in een haarlemmer en ook nog iets met de heg in de tuin. Jo ten Westeneind zorgde voor ons eerste puntje tegen Jaap Heij. Vervolgens moest Lotte helaas haar meerdere bekennen in Evert van de Pol. Geen schande dat ze verloor, toch leek me de stand nog wel mee te vallen. Remco Vredenberg en Geert Boogaars speelden remise tegen respectievelijk: Arwin Lammers en Richard Cousijnsen. Vooral de prestatie van Geert was erg goed. Cousijnsen is de beste van hun team. Hij probeerde een centrumomsingeling, maar Geert was scherp en schoof naar de remise. Hierna wonnen Henk Kemperman en Willem Hoek om zo de stand weer gelijk te trekken. Beiden in verradelijke klassieke standjes. Willem had mazzel door een blunder van zijn tegenstander Arno Bos. In tijdnood liep hij in een zetje van een zet diep. Henk won fraai. Een gestemdoorstoot zorgde voor de winst.

Helaas verloor Jan Bouwmeister hierna tegen  Wim Lammers. Jan heeft op de laatste zet de remise niet gezien. Een extra offer zou remise betekend hebben. Jammer Jan!. We nemen je niks kwalijk (morgen steek ik alleen wel al je banden lek). Theo herstelde deze nederlaag. Hij won op een verbluffend mooie wijze van Henk Timmer. Tussenstand nu was negen tegen negen. Alles lag in de handen van Richard Kempen. In een slechte stand wist Richard er nog remise uit te prutsen. Heel netjes van deze jonge Huissenaar. De eindstand was dus een gelijkspel. Netjes gedaan van het derde.

Remco Vredenberg

Het vierde team kon het niet bolwerken tegen Heijmans Excelsior 2 uit Den Bosch. Het werd een 7-13 nederlaag. Lichtpuntjes waren de winst van kopman en trainer Alex Mathijsen en de jeugdspelers Lisa Aleven en Todor Wissink.