Damvereniging VBI 2 blijft op het goede spoor

Dankzij een keurige 13-7 winst op degradatiekandidaat DVSB uit Soest blijft het tweede team van Damvereniging VBI uitstekend in de race voor handhaving in de Hoofdklasse. Op dit moment staat het zelfs op een gedeelde tweede plaats achter favoriet Apeldoorn.

Invaller Coen Donders pakte de eerste punten , hij sloeg toe met een mooie combinatie. Theo Berends leed zijn eerste nederlaag, hij kwam te kort tegen de sterke Bert Zwart.
Dirk Joosten bracht de Huissenaren weer op voorsprong. Het voordelige eindspel werd keurig in winst omgezet. Ook Arno Arends leek zijn partij te winnen, maar helaas kon zijn tegenstander nog net de remise vinden. Willem Hoek speelde prima en pakte een punt tegen een sterkere tegenstander. Henny van Aalten heeft de smaak te pakken, in een prima aanvalspartij kwam zijn tegenstander er niet aan te pas. Tussenstand 8- 4.

Rob Schrooten had al snel alle positionele velden te pakken en leek eenvoudig te winnen. Helaas kwam hij niet door de verdediging heen, een punt was het maximale.
Ralf Veenings speelde een prima partij tegen de sterke Clasquin, Ralf had pech dat de partij slechts in remise eindigde. Topscoorder Emiel Leijser had veel moeite met zijn op remise spelende tegenstander. Emiel kon teleurgesteld een punt bij zijn totaal bijschrijven.
Jo Weijman, nog niet gelukkig dit seizoen, speelde een prima partij en wist zijn eerste winst op het droge te brengen. De eindstand werd hiermee 13-7.