Damvereniging VBI 2 blijft stijgen

Damvereniging VBI 2 stijgt naar de vierde plaats door een 13-7 overwinning tegen Lent. Jan van Loenen opende de score tegen Remco van Zelst door  een mooie damcombinatie.

Geert Berends speelde een gelijkwaardige remise tegen ‘angstgegner’ Joop Geurts. Hierna was het de beurt aan Dirk Joosten die clubtopscorer Marco van Bronswijk in een spannende partij vloerde. Rob Schrooten blunderde in een goede stand, waarna Remco Vredenberg de stand op 6-4 bracht door een prima gelijkspel tegen Sander Spaans. De partijen kwamen op gelijke hoogte door een nederlaag van Marcel Janssen die de winst wilde forceren, maar het lid op zijn neus kreeg.

Maar… wij hebben Emiel Leijser en Maarten Linssen. Eerstgenoemde won in een lastig eindspel (zijn vijfde overwinning op rij!). Voorzitter Willem Hoek speelde remise, waarna Maarten Linssen in een fraaie partij de overwinning veiligstelde. Tot slot won Theo Berends in een degelijke partij, waardoor de eindstand op 13-7 kwam en Damvereniging VBI 2 naar de vierde plaats steeg!