Damvereniging VBI 2 blijft winnen

In de achtste ronde wist Damvereniging VBI 2 overtuigend met 13-7 te winnen van DDC.

Notaties Notaties
Animaties Animaties

Damvereniging VBI 2 blijft winnen

Het tweede team van damvereniging VBI blijft het in de eerste klasse C goed doen. De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar tegen DDC uit Deventer was de jeugd goed op dreef en zorgde mede voor een 13 – 7 overwinning.
De wedstrijd begon moeizaam doordat Henk Kemperman al snel tegen een nederlaag aanliep. Invaller Joppe Lemmen bracht de partijen weer op gelijke hoogte. De supersub zorgde alweer voor zijn derde overwinning en laat zien volgend seizoen geen genoegen te nemen met invalbeurten.
080112tweedeteamvbi.gif Coen Donders speelde na 3 nederlagen op rij weer een prima partij. Helaas miste Coen in het middenspel schijfwinst, zijn remise was echter een keurig resultaat. Dirk Joosten maakt dit seizoen grote sprongen. Tegen Paul Olde Hanhof (300 rating meer) speelde hij een keurige aanvalspartij, waarbij hij geen moment in de problemen kwam, remise.
Theo Willemsen kreeg veel voordeel, maar kon zijn partij niet winnend afsluiten. Willem Hoek bracht zijn team met keurig positiespel weer op voorsprong. Tegenstander Luchies kreeg geen enkele kans. Jo Weijman speelde een lastige partij en leek in de tijdnoodfase met een punt genoegen te moeten nemen. Zijn tegenstander deed nog een positioneel foutieve zet en Jo strafte dit direct af.
Bas van Engelen, onlangs kampioen van Gelderland bij de aspiranten geworden, speelt nog te wispelturig. Bas speelde een prima opening en kreeg veel voordeel. Een slechte zet in het middenspel deed de kansen direct keren. De vechtlust van Bas zorgde voor een verdiende remise. Arno Arends kreeg vanuit de opening voldoende grip op het spel van zijn tegenstander. Het tempovoordeel werd uitstekend in winst omgezet. Rob Schrooten zorgde voor de 13 – 7 eindstand. Rob speelde matig en moest met remise genoegen nemen.

Damvereniging VBI 2 boekt klinkende overwinning op DDC

De tweede editie van damvereniging VBI behield de aanspraken op de nacompetitie door een klinkende overwinning tegen DDC uit Deventer. Het team behield de derde plaats maar heeft nog enkele sterke tegenstanders voor de boeg.

In het begin leekt het even mis te gaan toen Henk Kemperman na veel te weinig tijdgebruik zijn partij verloor. Junior Joppe Lemmen vervulde een prima taak als invaller en trok de stand snel weer recht. Coen Donders speelde vervolgens remise. Ook Dirk Joosten maakte remise, maar tegen de Deventer kompan Paul Olde Hanhof, die ruim driehonderd ratingpunten meer heeft was dit een opmerkelijke prestatie. Dirk is aan een heel sterk seizoen bezig: in het eerste half jaar scoorde hij op twee na de hoogste ratingwinst voor de nationale ranglijst. Ook de volgende partij werd remise gemaakt door Theo Willemsen. Halverwege de wedstrijd stond er dus een gelijke stand op het scorebord. Toen kwamen de Huissenaren pas goed los. Junior Willem Hoek won zijn partij, snel daarna gevolgd door een overwinning van jeugdcoördinator Jo Weijman. Gelders aspirantenkampioen Bas van Engelen kwam minder goed uit de verf. Hij had alle moeite en een beetje geluk nodig om tot remise te komen. Arno Arends geldt veelal als een remisekoning maar deze keer kwam hij tot een degelijke winst. Rob Schrooten rondde af met een remisepartij en bepaalde de eindstand op 13-7 in het voordeel van de Huissenaren.