Gevoelig verlies van Damvereniging VBI tegen Hijken

In de achtste ronde leed Damvereniging VBI een gevoelig verlies tegen Hijken DTC: 7-13.

Notaties Notaties
Animaties Animaties

Gevoelig verlies van Damvereniging VBI tegen Hijken

De kampioensaspiraties van Damvereniging VBI -1 zijn na het 7-13 verlies tegen Hijken DTC voor dit jaar definitief voorbij. De Drenten beschikken over een homogeen team en werden dan ook beslist niet onderschat. Het moeten winnen om in de race te blijven voor het landskampioenschap werd VBI waarschijnlijk noodlottig. De eerste uitslag werd neergezet door technisch directeur Johan Krajenbrink. Hij had tegen ex-nationaal kampioen Martin Dolfing een gelijkwaardige partij met remise als gevolg. Geert van Aalten die aan een buitengewoon teleurstellend seizoen bezig liet na een gelijkwaardige start een drie om drie met doorbraak naar dam toe tegen Maikel Palmans. Schijf- en partijverlies was onvermijdelijk. Joost Hendriksen speelde vervolgens een goede partij die leidde tot een voordelige remise tegen Evert Dollekamp.
080112eersteteamvbi.gifGeert Berends speelde tegen dambelofte Rik Keurentjes.  Zijn partij verliep aanvankelijk stroef, maar gaandeweg liep hij het nadeel in werd het een gelijkwaardige remise. Fred de Koning had in het begin een positioneel aardig spel tegen Henk Kalk. Na een regelrechte blunder ging het echter steeds meer bergafwaarts en Fred liep tegen zijn eerste verlies in deze competitie aan. Guntis Valneris speelde een pittige partij tegen drievoudig ex-nationaal kampioen Hans Jansen. Meer dan enig positioneel voordeel zat er voor Guntis niet in en de partij eindigde in remise. Pas toen kon VBI iets terug doen. Alexander Baljakin oefende veel druk uit tegen Jan Mente Drent en kneep langzaam maar zeker alle lucht uit diens stelling. Positionele winst lag toen voor het oprapen. Alex Mathijsen probeerde een omsingeling tegen Jan Ekke de Vries. Dat lukte niet en de partij eindigde kans- en roemloos voor Alex. Gérard Jansen had voortdurend een voordelige stand tegen Jacob Okken. In het eindspel bleek dit net niet genoeg voor de overwinning. Jasper Lemmen maakte in de openingsfase al een fout tegen de nummer drie van het laatste jeugdwereldkampioenschap Roel Boomstra. Hij kreeg vervolgens geen kans meer om dat goed te maken en sloot af met verlies.

Uit De Glederlander

DV Huissen kan kampioenschap vergeten na veegpartij tegen Hijken

door Anton Janssen

14 jan 2008, 03:03 – HUISSEN – De titeldroom van DV Huissen is uit elkaar gespat. De Huissense dammers werden zaterdag in het eigen Koelhuis geveegd door Hijken DTC (7-13 verlies) en kunnen het landskampioenschap op hun buik schrijven.