Damvereniging VBI 2 haalt uit tegen WSDV 2

door Geert Berends

Damvereniging VBI speelde afgelopen zaterdag tegen Wageningen. Het eerste tiental bleef ongeslagen door een 12-8 overwinning, terwijl het tweede tiental het tweede tiental van Wageningen met 17-3 verpletterde.

Emiel Leijser opende de score met een verraderlijke doorbraakcombinatie, al snel gevolgd door Maarten Linssen die een winnende damcombinatie op het bord toverde. Op datzelfde moment kon hij zelfs kiezen uit twee winnende combinaties!

Hierna was het de beurt aan Jan van Loenen die een moment van onnauwkeurigheid van zijn tegenstander vakkundig afstrafte. Marcel Janssenstond erg goed, maar zijn tegenstander slaagde er met kunst en vliegwerk in het eerste tegenpunt te scoren. Theo Berends liet zijn tegenstander compleet vastlopen wat een 9-1 tussenstand opleverde.

Rob Schrooten stond al langere tijd gewonnen na een damcombinatie en stelde hierna de teamoverwinning veilig. Geert Berends probeerde van alles, maar slaagde niet er niet in tot een overwinning te komen, remise. Remco Vredenberg voegde nog een (mooie) overwinning toe aan het totaal.

Willem Hoek kon nét niet winnen (remise dus) waarna Dirk Joosten de eindstand op 17-3 (!) bepaalde door zijn tegenstandster (jawel, er dammen ook dames!) dermate veel problemen voor te schotelen dat zij een kloknederlaag leed. Als het tweede team zo geconcentreerd blijft spelen wordt degradatie zeker ontlopen!