Damvereniging VBI 2 in de gevarenzone

Het tweede team van damvereniging Huissen is na de derde nederlaag op rij in de gevarenzone terecht gekomen. De Huissenaren nemen nu nog de veilige achtste plaats in maar staan slechts 1 punt voor op de elfde en rechtstreekse degradatieplaats.

Tegen buurman CTD uit Arnhem werd een 12 – 8 nederlaag geleden. Dirk Joosten had de slaap nog niet uit en kwam snel erg simpel een schijf achter. In plaats van door te spelen gaf hij direct op. Rob Schrooten en Geert Berends wisten van de beide Arnhemse invallers te winnen, maar daarmee was de koek ook op.

Marcel Janssen kon tegen routinier Ruud Palmer moeizaam een punt binnen slepen. Emiel Leijser en Arno Arends maakten fouten in het middenspel en konden het tij niet meer keren. Voor Arno, die een goed seizoen kent was dit de eerste nederlaag.

Theo Berends en Henny van Aalten remiseerden beide tegen een sterke tegenstander en ook Ralf Veenings kon geen potten breken. Willem Hoek speelde een prima partij en leek tegen de sterke Maarten Linssen een punt te pakken. Een doorbraakcombinatie werd hem fataal.

In de laatste twee ronden zullen de Huissenaren nog punten moeten pakken om daarmee het verblijf in de hoofdklasse met een jaar te verlengen.