Damvereniging VBI haalt fors uit tegen PWG ’s-Gravenpolder

In de inhaalwedstrijd tegen PWG ’s-Gravenpolder haalde Damvereniging VBI stevig uit. De Zeeuwen werden met een 17-3 nederlaag naar huis gestuurd. Daarmee was de frustratie van het zwakke optreden tegen Heijmans Excelsior van vorige week goeddeels overwonnen.

Alexander Baljakin en Johan Krajenbrink zetten twee Zeeuwse invallers eenvoudig opzij. Gérard Jansen had het aanvankelijk lastiger, maar in tijdnood ging ook deze partij naar VBI. Joost Hendriksen stond tot in het middenspel sterk, maar na een doorbraak met dam moest hij de remise toch nog bevechten. Ook Pim Meurs, tot zaterdag de nummer 2 van de topscorerslijst stond voordelig, maar zijn tegenstander verdedigde taai en sleepte er een remise eruit. Iets soortgelijks gebeurde in de partij van Jasper Lemmen.

Daarna kwam de Huissense puntenmachine weer op gang. Geert van Aalten stond aanvankelijk niet beter, maar zijn tegenstander kon daar weinig koek van bakken. Na een combinatie naar dam kon VBI opnieuw incasseren. Guntis Valneris overpowerde zijn opponent in het late middenspel. Peter Hoogteijling schoof in een mooie duwpartij zijn tegenstander langzaam maar zeker van het bord.

De laatste klap kwam van invaller Marcel Janssen die de door familieomstandigheden verhinderde Fred de Koning verving. Hij bouwde een goede aanvalspartij op en dwong de laatste Zeeuw na 5 ½ uur op de knieën.

Ook concurrent Van Stigt Thans boekte een ruime zege zodat de beide teams samen aan kop blijven. Er resten nog twee wedstrijden. Bij een gelijke stand aan het einde van de competitie volgen barrages, waarin de kemphanen opnieuw tegen elkaar in de ring mogen.