Damvereniging VBI 2 kampioen

Tweede team alsnog kampioen!
 090228vbi2kampioen.jpg
Eigenlijk totaal onverwacht werd het tweede team van Damvereniging VBI kampioen in 1C. Het team stond weliswaar gelijk met GDC, maar het verschil in bordpunten leek te groot om in de laatste wedstrijd nog in te lopen. De Huissenaren gingen tegen Middelburg flink te keer en uiteindelijk werd het 15-5. Maar omdat GDC niet verder kwam dan 11-9 tegen Westland DC, werd Damvereniging VBI alsnog kampioen met slechts één bordpunt verschil!
Notaties Notaties
Animaties Animaties

Damvereniging VBI 2 pakt titel in slotronde

Het tweede team van damvereniging Huissen heeft in de slotronde alsnog de titel in de eerste klasse C gepakt. GDC en Huissen stonden gelijk in punten, maar de Gorinchemers hadden 3 bordpunten meer. Huissen versloeg middenmoter Middelburg met 15 – 5 en GDC kwam tegen degradant Westland niet verder dan een 11 – 9 winst. Het kampioenschap werd op 1 bordpunt in het voordeel van DV Huissen binnengehaald.

De wedstrijd verliep moeizaam, de tegenstander van Dirk Joosten overzag een kansrijke damzet, zodat Dirk tevreden kon zijn met een punt. Vlak voor de tijdnoodfase liepen de Huissenaren uit, Coen Donders verraste zijn tegenstander met een winnende doorbraak en Rob Schrooten had beter gerekend en won op tempo. Rob eindigde op de gedeelde eerste plaats op de topscoorderslijst met een fraaie 18 uit 11 score.

Joppe Lemmen kan terugkijken op een prima seizoen, 15 uit 9,  deze wedstrijd was een voordelige remise zijn resultaat. Arno Arends had veel voordeel in een klassieke stand en wist dit mooi in winst om te zetten. Ralf Veenings kreeg weinig grip op zijn tegenstander en moest in remise berusten. De partij van Emiel Leijser leek in een gelijkspel te eindigen , Emiel wist een fout toch nog af te straffen. Geert Berends kwam als enige in de problemen , uiteindelijk werd nog eenvoudig een punt binnengehaald. Jo Weijman wist keurig te winnen, waar iedereen een remise verwachte, bracht Jo nog een fraaie oppositie op het bord. Bas van Engelen koos voor zekerheid en haalde met zijn remise het vijftiende punt binnen.

Toen rond half 6 de uitslag van concurrent GDC bekend werd, vloeide de champagne nog rijkelijk.

De hoofdklasse zal volgend seizoen een zware dobber worden , de uitdaging wordt graag aangegaan.