Vijfde team wint weer eens

Het vijfde team is er in geslaagd om de slechte serie, waarin viermaal achtereen niet gewonnen werd, te doorbreken. In Wamel werd de plaatselijke damvereniging slachtoffer van de Huissense dadendrang. Het werd uiteindelijk een krappe maar verdiende 9-7.

Jan Segeren zette de Huissenaren op het goede spoor door te winnen van zijn doorgaans zeer degelijke tegenstander. De schijven vlogen er in rap tempo af maar positioneel klopte het allemaal precies voor Jan en hij won dan ook overtuigend.
Jan Bouwmeister daarentegen leed zijn eerste nederlaag van het seizoen. Jan speelde een vrij degelijke partij, maar kwam desondanks  in het nadeel door een verrassende manoeuvre van zijn tegenstander. In een moeilijke stand dacht Jan zich middels een achterloop te redden, maar hij werd verrast door een dodelijke ‘plakker’.
Ralf Veenings kwam goed uit de opening en leek al snel beslissend voordeel te krijgen. Het voordeel verdween echter als sneeuw voor de zon nadat een combinatieve wending niet bleek te kloppen. Ralf herstelde zich en mede door tijdnood van zijn tegenstander werd de tweede kans wel benut.
Jan van Loenen won op simpele wijze een schijf en bouwde de materiaalwinst bekwaam uit naar winst.
Bart Leijser , die op het allerlaatste moment inviel voor de zieke Harry Hendriksen (klasse Bart!), speelde een goede partij en kreeg ook voordeel. De stand werd echter net iets te dun waardoor het niet meer won.
Gerard Boogaars speelde een wisselvallige partij. Hij stond eerst goed en leek dat voordeel uit te bouwen. De stand sloeg vervolgens om en het was Gerard die minder kwam te staan. Ook zijn tegenstander wist zijn voordeel niet uit te bouwen waarna de partij naar remise kabbelde.
Dirk Joosten zette zijn tegenstander vanaf het begin onder druk met sterk aanvalsspel. Dirk probeerde door te drukken maar zijn tegenstander wist zich met kunst en vliegwerk te verdedigen.  Hij deed dit zo goed dat hij er een punt aan overhield.
Theo Willemsen tenslotte, speelde een rustige partij tegen zijn ‘angstgegner’ en hield de stand lang gelijkwaardig. In tijdnood ging het mis en kwam Theo in een nadelig eindspel terecht. Ondanks dit bleek de overgebleven stand niet te winnen. Theo kwam echter opnieuw in tijdnood waarin hij de beslissende fout maakte en toch nog verloor.