Damvereniging VBI 2 komt te kort

Het tweede team van Damvereniging VBI is op nieuw tegen een nederlaag opgelopen en komt nu in de buurt van de gevarenzone. Tegen het sterke DeZ Culemborg werd een 12 – 8 nederlaag genoteerd.
Rob Schrooten noteerde een snelle remise, maar mocht zeker niet klagen over dit resultaat. Jo Weijman trof opnieuw de sterkste troef, vanaf de opening ging het al mis en Jo moest de punten aan zijn tegenstander laten.
Theo Berends kreeg geen voordeel en moest in remise berusten, evenals Arno Arends die wel tevreden kon zijn over zijn partij.
Emiel Leijser is duidelijk uit vorm, met vreemde opbouwzetten bracht hij zich zelf in de problemen, die hij niet meer te boven kwam. Geert Berends kwam heel ver tegen de sterke Van den Borst, helaas bleek de winst net iets te ver.
Marcel Janssen speelde een gelijkwaardige partij en moest ook met een punt tevreden zijn. Invaller Coen Donders moest alle zeilen bijzetten , maar pakte keurig een punt. Henny van Aalten kwam er niet aan te pas tegen de zeer talentvolle Pieter Steijlen. Geduldig werd Henny op de pijnbank gelegd. Dirk Joosten redde de eer met een keurig gespeeld eindspel.

Eindstand 12 – 8 voor DeZ Culemborg. In de resterende wedstrijden zullen er nog zeker punten gescoord moeten worden om het spelen van degradatiewedstrijden te voorkomen.