Het vijfde wint weer eens

Het vijfde team van Damvereniging VBI is 2010 uitstekend begonnen. Thuis tegen DV Slagvaardig werd een degelijke 10-6 uitslag neergezet. Het was de eerste zege na opeenvolgend punt(en)verlies tegen Tiel, Groesbeek en Heteren.

De laatste wedstrijd, met zeven man naar Heteren en vervolgens afgedroogd worden, was in alle opzichten een absoluut dieptepunt.
Mede daardoor zat er tegen Slagvaardig een gemotiveerd VBI achter het bord dat, na een snelle overwinning van Dirk Joosten en een remise van Jan Bouwmeister, de wind ook nog eens in de zeilen bleek te hebben. Theo Willemsen remiseerde met ‘angstgegner’ Anton Janssen en Remco Vredenberg deed hetzelfde tegen de sterke Hessel van den Hurk.
Jan Segeren speelde een goede partij, maar kon net niet winnen, een drie om één bevatte helaas geen winnende finesse. Gerard Boogaars dacht dat hij zijn tegenstander in een klassiek standje vast kon laten lopen, maar werd verrast door een offer. De overblijvende stand was niet meer te winnen.
Ralf Veenings leek zijn tegenstander te overlopen in het middenspel maar zijn tegenstander verdedigde sterk. Tegen het einde leek Ralf dan toch beslissend voordeel te krijgen maar ook dit werd makkelijk gepareerd.
Als laatste was Jan van Loenen bezig. Jan had al vroeg in de partij een schijf gewonnen, maar zijn tegenstander had de nodige compensatie en tijdvoordeel. Jan kwam gigantisch in tijdnood maar wist de zetten te halen en tevens zijn voordeel vast te houden. Het eindspel zette hij rustig om naar winst.