Damvereniging VBI 2 mist promotie

In de nacompetitie om een plaats in de hoofdklasse 2006-2007 verloor Damvereniging VBI met 7-13.

Partijnotaties Partijnotaties
Partijanimaties Partijanimaties

Het tweede team van damvereniging VBI is er niet in geslaagd de extra wedstrijd tegen Nijverdal in winst om te zetten. Hierdoor speelt het team ook volgend seizoen in de eerste klasse van de KNDB.
Henk Kemperman speelde tegen Bil Neven een mooie aanvalspartij. In een voordelige stand zag Henk een combinatie over het hoofd . De partij was direct ten einde. Remco Vredenberg speelde voor een punt tegen Rienk van Marle. Remco speelde prima en kwam totaal niet in de problemen, verdiende remise.
Emiel Leijser leek op de winst af te stevenen tegen Jan van Buiten. Wonder boven wonder kreeg Emiel de winst niet rond en moest teleurgesteld een remise toelaten. Ferry Kemperman had licht voordeel tegen Vitalia Doumesh, onvoldoende voor de winst.
Jan Linssen stond de gehele partij onder druk tegen Ronny Koop. Jan knokte voor wat hij waard was en haalde toch nog een verdiend punt.
In de partij tussen Arno Arends en de Litouwer Kudriavcev was er weinig aan de hand tot Arno in tijdnood een vergissing beging. De Litouwer sloeg onmiddellijk toe met een verrassende combinatie.Rob Schrooten speelde tegen Herman Damman. Deze zat duidelijk voor een punt en ging alle gevaar uit de weg. De beste kansen waren voor Rob, maar niet voldoende om de winst te behalen.
Coen Donders speelde uitstekend tegen de sterke Morsink. Ook hier lukte het niet om de beide punten binnen te halen. Terwijl Morsink nog zat te spelen stond deze in een hoek van de zaal met een teamgenoot te analyseren, de geattendeerde arbiter verzuimde hier helaas tegen op te treden. Vanwege de stand bleef een protest achterwege.
Jo Weijman kon geen potten breken tegen Paul Everloo, met remise als resultaat. Theo Willemsen kon een prima seizoen helaas niet bekronen. Tegen Koop kwam Theo in het middenspel in de problemen. Het lukte hem niet meer hier uit te komen. Eindstand 7 – 13. Volgend seizoen een nieuwe poging in de eerste klasse.