Diploma’s Damcollege Oost-Betuwe

Begin deze maand werden diverse examens afgenomen aan het Damcollege Oost-Betuwe. Sommige leerlingen behaalden zelfs twee diploma’s op één avond. Met deze examens werd het tweede jaar van het damcollege afgesloten. De nieuwe cyclus is inmiddels begonnen.

070301diplomadamcollege.jpgTwee jeugdspelers uit Heteren wisten twee diploma’s te behalen. Fu-Lai de Wit en Nico Engelenburg slaagden zowel voor de Sijbrands-diploma Wit als Zwart. Ook Lotte Aleven slaagde voor deze twee examens, maar deed dat op twee verschillende avonden. Alle drie behaalden het Sijbrands-diploma Wit. Lotte scoorde 37 va de 39 punten; Fu-Lai en Nico 36. Uit Heteren slaagden ook Sanne Hoksbergen en Matthias Timmer voor dit examen. Van Damvereniging VBI slaagden, Wencke Standhardt, Gérard Straatman en Lonneke Standhardt. Ronald Nijenhuis behaalde het Sijbrands-diploma Zwart. Voor het Wiersma-diploma Zwart slaagden Lisa Aleven, Noortje van den Brink en Elle Straatman.

Wout Aleven en Pepijn van den Brink gingen zoals gebruikelijk weer hun tweestrijd aan. Beiden slaagden glansrijk voor het Roozenburg-diploma Wit met 22 van de 25 punten. Onbeslist dus, maar daar nam Pepijn geen genoegen mee. Fijntjes wees hij trainer Alex Mathijsen op een foute beoordeling van een vraagstuk. Hij kreeg er een half punt bij. Wout is nu weer aan zet. Dirk Joosten uit Gendt slaagde voor het Roozenburg-diploma Zwart. Hij scoorde 23 van de 27 punten.

De nieuwe opleidingen zijn alweer van start gegaan. Elke maandagavond krijgen jonge dammers uit onder meer Huissen, Gendt, Heteren en Bemmel damtraining van Alex Mathijsen, Geert van Aalten en Alexander Baljakin. In Damcollege Oost-Betuwe werken de damverenigingen uit de regio samen om te zorgen voor hoogwaardige trainingen. Het college wordt financieel ondersteund door Rabobank Oost-Betuwe, Jansen Totaal Wonen en de gemeente Lingewaard.