Damvereniging VBI 2 naar mooie 3e plaats

door Geert Berends

Na een prima seizoen met maar één verliespartij (!) sloot het tweede team met een degelijke 12-8 overwinning tegen Heerenveen het seizoen af. Heteindigde op een fraaie 3e plaats (slechts één punt achter de nummers 1 en 2!).

Theo Berends speelde een prima partij en leek op winst af te stevenen, maar zijn tegenstander kwam via een zetje op dam. Toen de oppositie ook nog tegenzat, werd het remise. Geert Berends volgde al snel met een vlotte remise.

Hierna blunderde Emiel Leijser en kon meteen opgeven. Willem Hoek speelde een sterke partij tegen de sterkste Heerenveener Johan Teake Dekker. Op het moment dat hij de winst voor het oprapen had, kwam zijn tegenstander via een zetje op dam en was erg blij met remise. Dirk Joosten won vervolgens in een fraaie partij.

Rob Schrooten won door een grappig tussenzetje, waarna Remco Vredenberg net niet de bekroning op een mooie partij zette, remise. Na remise van Jan van Loenen ging Marcel Janssen er eens goed voor zitten. Na een mooie partij kwam hij in een iets beter eindspel terecht, dat hij tot een winnende positie bracht.