Jeugd actief in combinatieteam

door Peter Litjens

In alle stilte speelt ook het combinatieteam van Lent VBI Nijmegen de wedstrijden in de Nationale Competitie Tweede Klasse van de KNDB. Langzamerhand wordt dit team gevuld met veel jeugdspelers uit Huissen die temidden van de senioren hun wedstrijden spelen. In alle stilte, want door een misverstand speelt het team de thuiswedstrijden niet tegelijk met het eerste en tweede team.

Deze jeugdspelers houden het al gauw 3 uur lang vol. En dit niet zonder succes. Bijna allemaal hebben ze één of meerdere winstpartijen op hun naam staan. Het mooiste succes in deze competitie kwam op naam te staan van de pas twaalfjarige Fleur die tegenstander Henri Grau, die wel eens meedeed in het Belgisch kampioenschap, op remise hield. Daardoor speelde het CT team 10-10 gelijk tegen Limburg CT.

Ook de andere jeugdspelers/sters deden van zich spreken door zeven blauw genoteerde prestaties (dit gebeurt als de speler met de lagere rating een goede prestatie haalt tegen een speler met een veel hogere rating). Verder kunnen nog twee teamoverwinningen genoteerd worden tegen andere teams die ook jeugdspelers inzetten.

Kortom een leuke uitdaging voor de jeugd; de ene keer een jeugdspeler tegen en de andere keer een senior met meer ervaring.