Damvereniging VBI 2 neemt eerste hindernis

In de eerste ronde van de KNDB-competitie won Damvereniging VBI 2 probleemloos van Raes Maastricht: 7-13.

Partijnotaties Partijnotaties
Partijanimaties Partijanimaties

door Rob Schrooten

Het tweede team van damvereniging VBI heeft voor het seizoen 2008-2009 maar één doel en dat is de titel. De eerste wedstrijd was direct een lastige tegen het uit de hoofdklasse gedegradeerde Raes Maastricht. De Huissenaren kwamen geen moment in de problemen, de uitslag 13-7 had veel hoger uit kunnen vallen.

Emiel Leijser speelde solide tegen Willy Maertzdorf. In een gelijkwaardige stand werd tot remise besloten. Coen Donders nam in het eindspel een remisedoorbraak tegen Ber ten Haaf, een tempozet had hem echter de winst opgeleverd.
Arno Arends dacht een winnende doorbraak te nemen. Dit bleek helaas niet te kloppen, zodat Arno in een mindere stand in remise moest berusten. Ralf Veenings, na enkele jaren afwezigheid weer van de partij, had veel voordeel tegen Leo Nagels. De Limburger verbruikte veel tijd en wist daardoor zijn vijftigste zet niet te halen.
Joppe Lemmen, dit seizoen vast in de basis van het tweede team, vergrootte de voorsprong. Met een prachtige combinatie zorgde hij voor een overmachteindspel. Dré Verheggen gaf snel op. Dirk Joosten maakt grote sprongen vooruit. Tegen zijn sterkere tegenstander Gijs Schoenmakers had Dirk een nadelig eindspel, maar de remise is niet in gevaar geweest.
Jo Weijman kreeg te weinig na een stevige aanvalspartij. Zijn tegenstander kroop door het oog van de naald: het werd remise.
Bas van Engelen speelde een gewaagde partij tegen routinier Willy Okrogelnik. De remise was een keurig resultaat, maar ook in deze partij waren er winstkansen. Geert Berends kreeg geen vat op het spel van Eric Conrad en een teleurstellende remise was het resultaat. Rob Schrooten bepaalde met zijn winst de eindstand op 13-7. Rob stond al snel een schijf voor, maar had nog veel tijd nodig de partij in winst om te zetten.
Zaterdag 27 september staat het onderlinge treffen tussen het tweede en derde tiental (gepromoveerd naar de eerste klasse) in ’t Koelhuis op het programma.