Damvereniging VBI 2 pakt belangrijke punten

Damvereniging VBI 2 heeft tegen MTB uit Hoogeveen een belangrijke overwinning geboekt. In de hoofdklasse zitten de teams elkaar op de hielen. De Huissenaren staan nu op een veilige vijfde plaats.

Pepijn van den Brink leed zijn eerste nederlaag van het seizoen. Pepijn speelde met veel lef tegen de sterke Palmans, zijn jeugdig enthousiasme deed hem echter de das om. Leen de Rooij wist zijn tegenstander in tijdnood met onoplosbare problemen op te zadelen.
Emiel Leijser had een klassieke partij waarin geen spannende dingen gebeurde. Henny van Aalten kreeg in het late middenspel veel voordeel, helaas onvoldoende voor de winst. Dirk Joosten speelde een fantastische partij tegen Peter Schuitema. Dirk liet zijn tegenstander middels een grappige combinatie met lege handen staan. Coen Donders kwam onder druk, gelukkig bleef de tijdsdruk achterwege en kon Coen een verdiend punt bijschrijven. Tussenstand 7 – 5.

Willem Hoek viel opnieuw sterk in. In een geduldig gespeelde partij wist hij zijn tegenstander in het late middenspel op de knieën te krijgen. Rob Schrooten kreeg in het middenspel veel voordeel. De partij leek in remise te eindigen , Rob pakte de overwinning toch nog met een fraaie eindspel finesse. Arno Arends leek op weg naar zijn eerste overwinning, helaas voor hem werd de weg naar remise nog net door zijn tegenstander gevonden. Jan van Loenen speelde tegen zijn oude teamgenoten, helaas kon hij in tijdnood niet de juiste zetten vinden, waarmee de eindstand op 12 – 8 kwam.

Rob Schrooten