Aspirantenteam kampioen van Nederland 2010!

Het is al weer veel te lang geleden dat het aspirantenteam van Huissen kampioen van Nederland werd (volgens Joost Hendriksen en Ralf Veenings zaten zij in het team dat in 1994 voor het laatst kampioen werd, alweer eeuwen geleden…).
Op 18 december 2010 was het dan eindelijk weer zover. Pepijn van den Brink, Richard Kempen, Lotte Aleven en Lisa Aleven veroverden de nationale aspirantentitel in Rijnsburg na jarenlang genoegen te hebben moeten nemen met tweede en derde plaatsen (achter met name WSDV Wageningen en DeZ Culemborg).

Het artikel is aangevuld met een verslag van Pepijn van den Brink.

Ook het pupillenteam (Tessa Aleven, Daymian van Sommeren, Luka Wissink en Todor Wissink) deed het goed. Lang bleef het team in de middenmoot hangen, maar door een ijzersterke eindsprint werd uiteindelijk het zilver veroverd. Een puike, enigszins onverwachte prestatie.
Het juniorenteam moest gehavend de finale in, met maar twee van de drie borden constant bezet. Dirk Joosten en Willem Hoek behaalden uiteindelijk een verdienstelijke zesde plaats. Het welpenteam (David Slob, Jochem van den Brink, Berkaan Durmuz en Luka Bergamin, allen net een maand bij de club) deden vooral mee om kennis te maken met echt toernooidammen en werd uiteindelijk gedeeld vijfde.

Aspiranten Damvereniging VBI kampioen van Nederland
door Pepijn van den Brink

Zaterdag de 18e december werd in Rijnsburg het NK Jeugdteams georganiseerd. Bij de aspiranten bestond het team van Damvereniging VBI uit Lotte Aleven, Lisa Aleven, Richard Kempen en kopman Pepijn van den Brink. DC IJmuiden had zich afgemeld vanwege het slechte weer en daarom waren er maar drie teams bij de aspiranten: WSDV uit Wageningen, SNA uit Heerhugowaard en Damvereniging VBI uit Huissen.

De eerste ronde was een vrije ronde voor DV Huissen, SNA won verassend van WSDV. De tweede ronde was tegen rivaal WSDV. Lotte verloor door een combinatie van een toch mindere tegenstander, Niek van Zoelen. Pepijn was nog aan het slapen toen hij de eerste ronde speelde. Hij en zijn tegenstander miste een 1-om-2 en daarna was Pepijn te aanvallend en verloor makkelijk een schijf. Zonder compensatie en met een schijf achter speelde Pepijn toch nog gelijk. Richard speelde tegen Mara. Het was een partij waar niet veel in gebeurde en dus was remise als resultaat. Lisa was als laatste bezig tegen Lucas. Zij won vroeg een schijf en schoof rustig door naar de winst.

De ronde daarna waren de spelers wakker geschud. Pepijn won positioneel van Timo Kuipers. Richard speelde gemakkelijk gelijk tegen de sterkste speler van SNA, Stan Brink. Lisa speelde gelijk tegen Raymond en Lotte speelde gelijk tegen Mitchel. De ronde daarna moesten we tegen WSDV. Pepijn won van Niek van Zoelen, Richard verloor van Gerben, Lotte won van Mara en Lisa won van Lucas.

Damvereniging VBI was kampioen van Nederland, want SNA speelde gelijk tegen WSDV. De laatste ronde ging dus nergens over en dat was ook te zien aan het spel van de Huissenaren. Pepijn speelde de schijf ernaast in plaats van de de schijf die hij wilde spelen en verloor. Richard ging voor de winst tegen Stan Brink, maar die liet dat niet zomaar gebeuren, dus remise. Lisa speelde gelijk tegen Raymond en Lotte verloor van Timo Kuipers.

Al met al, toch dat kampioenschap waar we naar smachtten.
1. Damvereniging VBI 4-5
2. SNA 4-4
3. WSDV 4-3
************

Meer foto’s en verslagen volgen nog (hopelijk).