Damvereniging VBI 2 verslaat buurman CTD uit Arnhem

Het tweede team van Damvereniging VBI heeft na het gelijke spel tegen topfavoriet DC Fryslan opnieuw tegen een kanshebber voor de titel een knappe prestatie neergezet. Tegen CTD uit Arnhem werd een keurige 11 – 9 overwinning behaald.
Partijnotaties en -animaties
KNDB-site met uitslagen, standen en topscorers

Leen de Rooij werd overspeeld door Gelders kampioen Maarten Linssen. Invaller Willem Hoek zorgde voor de eerste meevaller, hij won met een verrassende combinatie van Ruud Palmer. Ook Emiel Leijser pakte na een goede partij combinatief de winst. Arno Arends was in een gelijkwaardige partij tevreden met een punt. CTD kwam op voorsprong na verlies van Coen Donders. Coen verbruikte weer veel te veel tijd en Henny van Aalten, hij blunderde in gewonnen positie.

Rob Schrooten bracht de partijen weer naast elkaar na een solide partij tegen Erik van de Weerdhof. Jan van Loenen stond onder druk tegen de sterke Bart Terwel maar wist eenvoudig de remisehaven te bereiken. Dirk Joosten bracht de Huissenaren weer op voorsprong, hij speelde zeer geduldig tegen Leo Steijntjes. In het eindspel wist Dirk  zijn voordeel in winst om te zetten. Marcel Jansen kroop door het oog van de naald , maar wist uiteindelijk het elfde punt binnen te halen. De Arnhemmers gingen teleurgesteld huiswaarts en Damvereniging VBI 2 staat op een verdienstelijke vierde plaats.