Damvereniging VBI komt opnieuw niet tot winst

Na het teleurstellend gelijk spel tegen Witte van Moort kwam Damvereniging VBI tegen de andere Twentse ereklasser opnieuw niet verder dan een matige prestatie. In ’t Koelhuis werd tegen Orfam Telecom uit Hengelo opnieuw een gelijk spel geboekt.
Partijnotaties en -animaties
KNDB-site met uitslagen, standen en topscorers
Verslag KNDB perschef

Daarmee hebben de Huissenaren nu vier punten uit vier wedstrijden, waarmee het team op een gedeelde vijfde plaats op de ranglijst bivakkeert. Weliswaar zijn  meteen de vier sterkste tegenstanders van deze competitie achter de rug, maar de achterstand op de koplopers is nu drie punten en dat lijkt schier onoverbrugbaar voor een prolongatie van de landstitel. Er wachten ook nog niet te onderschatten outsiders als Volendam en Hijken, deze ronde de topclubs Van Stigt Thans en Apeldoorn op een nederlaag trakteerden. Het kan dus toch nog een heel spannende competitie worden.

De wedstrijd tegen Orfam Telecom begon goed voor Damvereniging VBI. Peter Hoogteijling won van Jeroen Goudt, maar heel snel daarna veroverde Jos Stokkel, de Huissenaar in Twentse dienst, de beide punten op Geert Berends.

Toen was het eigenlijk aan de grootmeesters om het verschil te maken. Maar Pim Meurs, Alexander Baljakin, Guntis Valneris, Gérard Jansen en Geert van Aalten wisten tegen op papier beduidend lager gekwalificeerde spelers onvoldoende vuist te maken. Zij moesten, ondanks deels betere spelposities, genoegen nemen met remise. Fred de Koning scoorde een prachtige remise tegen grootmeester Vadim Virny en Joost Hendriksen hield goed stand tegen zijn sterke tegenstander. Ook Johan Krajenbrink speelde een gelijkwaardige remise.