Damvereniging VBI 3 boekt nederlaag

Eind november, de 27e verloren we weer. Het was jammer en niet goed deze keer. Eerlijk is eerlijk. De vorige edities werden allemaal door ons gewonnen. Helaas was het dit jaar niet voorbestemd.

Vergeleken met voorgaande jaren moeten we helaas dus concluderen dat we toch minder zijn. Te veel goede spelers zijn weggegaan of gepromoveerd. Toch hoeven we onze doelstelling niet te wijzigen en zijn er zelfs niet eens ver vandaan. Hetgeen we moeten doen is ons handhaven, wat hiervoor nodig is, is gewoon punten pakken in de volgende wedstrijden tegen de wat ”mindere” teams. Er moet toch nog een lichtpuntje worden toegevoegd: Het spel van Jos Lamers. Hij speelde wederom goed en won zelfs zijn partij.

Normaal gesproken zou ik nu een uitgebreid verslag schrijven over hetgeen wat mij opviel tijdens de partijen. Helaas moet ik nu zeggen dat ik niet bij de andere borden heb ik gekeken. Ik was te gefocust bij mijn eigen partij, waarin ik gevouwen werd. Toch nog snel de resultaten.

Richard Kempen verloor van jeugdige speler Randy Cardozo. Geen schande. Randy kan goed schuiven. Ik ken hem nog uit de jeugd toen die onafscheidelijk was van zijn kameraad Martijn van Gortel. Jan Bouwmeister kreeg een nederlaag van Effendy Djoemai. Jan kreeg een klassiek standje, waarin hij verkeerd sloeg en daardoor een dam om zijn oren kreeg. Daarna duurde het niet lang  totdat ook Remco Vredenberg de hand kon geven. In een mindere stand vloog hij in een zetje dat meteen verloren was. Over de tussenstand kunnen nu beter maar zwijgen, gelukkig herstelde we ons nog wel een beetje.

Als vierde uit was Henk Kemperman. Henk stond gewonnen. Hij kon een vier om een forceren, maar zag een trucje niet waardoor er een remise inzat. Theo speelde ook goed. Tegen een qua rating veel betere speler werd er zonder al te veel moeite een punt gepakt. Zijn tegenstand was Leon Oudenes.

Hierna gingen we wat terugdoen. Jacob Reiffers overwon tegen Henry Grau. Een knappe overwinning. In een ietwat onoverzichtelijke stand behield Jacob de rust en won knap tegen deze routinier. De schade werd nog meer beperkt toen invaller Jos Lamers won van Leo Nagels. Erg knap na zo’n lange afwezigheid dit niveau halen is voor alles wat met Huissen te maken heeft erg fijn om te zien. Lotte moest hierna helaas haar meerdere erkennen in Ber Ten Haaf. Volgende keer beter, Lotte. Helemaal niet erg.

Vervolgens behaalde Jo ten Westeneind een knappe remise tegen Ger Stam. Qua rating een erg goede prestatie. Er was een verschil van meer dan 150 punten. Geert Boogaars was daarna uit. Wederom als laatste. Andy Damen was helaas te sterk. In eerste instantie stond Geert goed, misschien zelfs gewonnen. Maar toen hij de winst wilde forceren ging het fout. Zijn tegenstander kreeg weer lucht. Geert kon dit niet goed verkroppen en ging hierna naar eigen zeggen ”prutsen” en verloor de partij. De eindstand kwam uit op 13-7.

DVVBI 3 staat nu op twee punten uit zes wedstrijden en bemachtigt hiermee de tiende plaats en zou hiermee een nacompetitie afdwingen.