Damvereniging VBI op derde plaats na winst op DES Lunteren

Met een 14-6 overwinning op DES Lunteren zette Damvereniging VBI het herstel verder door. Mede-toppers Witte van Moort en Van Stigt Thans remiseerden zodat de Huissenaren oprukten naar een gedeelde derde plaats op de nationale ranglijst.

Alexander Baljakin speelde een goede partij en stond ook wel wat beter, maar zijn tegenstander verdedigde taai en kon de schade beperken: remise. Fred de Koning trof een tegenstander die duidelijk op remise uit was. Ondanks een licht voordelige stand  kon Fred niet doordrukken. Gérard Jansen bouwde een goede aanvalspartij op. De onevenwichtige schijvenverdeling brak zijn tegenstander op.

Pim Meurs kreeg  alle ruimte om aan te vallen. In een dun standje van 2 schijven elk kon Pim de winst opstrijken. Peter Hoogteijling bouwde een aanvalspartij op. Door goed tegenspel ontstond een gelijkwaardige remise. Geert van Aalten stond aanvankelijk beter. Dat ebde langzamerhand weg en hij moest uiteindelijk scherp spelen voor de remise.  Johan Krajenbrink ging krachtig in de aanval en in de tijdnoodfase forceerde hij de overwinning. In de partij van invaller Marcel Janssen was er weinig aan de hand.  Uiteindelijk was een puntendeling zijn deel.Joost Hendriksen stond de hele partij beter maar zijn tegenstander speelde sterk op remise en Joost kwam tekort voor de winst. De langste partij van de dag was van Guntis Valneris. Vanuit een hekstelling kwam Guntis tot een voordelige stand. Na een lang en lastig eindspel gingen de punten uiteindelijk naar de Letse grootmeester.