Damvereniging VBI 3 speelt laatste wedstrijd gelijk

In elfde en laatste ronde van de nationale competitie speelde Damvereniging VBI 3 met 10-10 gelijk tegen DC Dordrecht 2.

Partiijnotaties Partiijnotaties
Partijanimaties Partijanimaties

Damvereniging VBI 3 speelt wedstrijd met twee gezichten
door Jo ten Westeneind

Het jonge team van Damvereniging VBI speelde de laatste wedstrijd van het seizoen met twee gezichten. De wedstrijd tegen Dordrecht was amper begonnen en toen de Huissenaren al tegen een achterstand aankeken van twee verliespartijen.

Joppe Lemmen en Bas van Engelen lieten zich kinderlijk eenvoudig van het bord zetten. Maar de Dordtenaren hadden niet gerekend op de veerkracht van de andere jonkies.  Pepijn van den Brink maakte het zich in een gewonnen stand nog onnodig moeilijk door een fout te maken. Zijn tegenstander verzuimde remise te maken en Pepijn was er als de kippen bij om het alsnog uit te maken.

Lotte Aleven bleef niet achter in de strijd en maakte haar voordelige stand koelbloedig af. Jo ten Westeneind slaagde daar niet in en moest berusten in remise. Albert Pathuis speelde een slimme partij .Albert gaf zijn tegenstander de gelegenheid een grote ‘hak’te nemen. Vervolgens nam hij zelf het centrum in maakte de partij keurig af. De tussenbalans zag er dus zonnig uit.

Jan Bouwmeister geeft in een gewonnen stand zijn tegenstander een schijf en komt er dan pas achter dat de combinatie die hij in zijn gedachte heeft, totaal mislukt. Ton Berends, Gerard Bogaars en Raymond Geurts kwamen allen in een voordelige stand terecht, maar konden hun partij vervolgens niet winnen.

De eindstand 10-10 is al met al een terechte uitslag. Het was een leerzaam seizoen. Vooral de jeugdspelers hebben kunnen proeven  aan het grotere werk. De opgedane ervaring komt volgend seizoen zeker van pas.