Damvereniging VBI 2 verliest, maar toch in nacompetitie

Het tweede team van Damvereniging VBI verloor de laatste competitiewedstrijd met 11-9 van DC Nijmegen.

Partijnotaties Partijnotaties
Partijanimaties Partijanimaties
De partijnotaties van Henk Kemperman en Remco Vredenburg ontbreken.

Damvereniging VBI 2 verliest van Damcombinatie Nijmegen
door Rob Schrooten

Het tweede team van damvereniging VBI heeft de laatste competitiewedstrijd met 11 – 9 verloren. Door dit resultaat is de derde plaats behaald en een promotiewedstrijd gespeeld tegen Nijverdal, in het Koelhuis te Huissen. De Huissnse reserves houden dus nog zicht op promotie naar de hoofdklasse.

De wedstrijd in Nijmegen begon erg slecht. Dirk Joosten speelde tegen Jos Peelen een rustige partij. Er leek niets aan de hand, totdat Dirk, zoals vaker het geval, in een simpel zetje liep. Ook bij Remco Vredenberg tegen Wim van Mourik gebeurde er niet veel . Een onoplettendheid van Remco kostte hem toch de partij.

Jo Weijman speelde tegen Anton Janssen een klassieke partij. Jo leek de winst binnen te halen, maar zijn tegenstander vond nog net een remisegaatje. Emiel Leijser bracht de spanning weer terug door Ludger Buijs te verrassen met een combinatie.

Henk Kemperman speelde tegen een van de betere Nijmegenaren, Kees Hazen. De twee sluwe vossen gaven elkaar geen duimbreedte toe. Het werd dus remise.

Arno Arends bracht de partijen weer in evenwicht. Tegen G. Martens won Arno in het middenspel een schijf en later de partij. Theo Willemsen pakte een punt tegen Eric Sanders, het evenwicht werd in deze partij niet verstoord.

Marcel Janssen speelde na lange tijd weer een partij. Tegenstander Arno Kokke schrok niet van zijn sterkere tegenstander en speelde zeer zorgvuldig met remise als resultaat. Coen Donders speelde sterk tegen Joost Verplak en had zeker winstkansen. Coen kwam als zo vaak in tijdnood en dit keer ging het mis.

Rob Schrooten speelde tegen nestor Arie van Wel iets te voorzichtig. Gaandeweg de partij kreeg Rob erg veel voordeel en leek de partij te gaan winnen. Rob koos de verkeerde voortzetting en Van Wel pakte met veel geluk het elfde punt voor de Nijmegenaren.