Damvereniging VBI 3 wint net niet van Dios Eureka 2

door Peter Litjens

Op 27 november kwam Dios Eureka 2  in Huissen op bezoek. Gezien het feit dat de verschillen in sterkte tussen de spelers niet zo groot is, was de verwachting dat er een aantal spannende partijen mogelijk waren.

Wederom begon Damvereniging VBI 3 met een achterstand omdat er maar 7 spelers beschikbaar waren voor het team van 8.  Peter Litjens maakte gelijk door een foutieve achterloop achter 2 schijven van Herman Pijnenburg af te straffen met een plakker, waarna een slagenwisseling en een dam volgde.

Jacob Reiffers remiseerde met Johan Evens en Jo ten Westeneinde won door beter positiespel  zijn partij tegen Paul Stevelmans. Piet verhaegh redde het niet tegen Albert Mol. Daarna was er een prima prestatie van Gerard Boogaars die remiseerde met een oud speler van VBI en problemist, Leen de Rooij, die tegenwoordig in het zuiden van Limburg zijn partijen speelt.

Jos Lamers had een stevige partij tegen Raymond van de Catsbeek. Met remise als gevolg. Linsey van Leeuwen vergat op de 39e  zet haar goede centrumpositie te beschermen door niet randschijf 36 bij het spel te betrekken. Een afruil leidde tot een schijf achterstand en daarna ging de partij verloren.

Kortom de 7 aanwezige spelers bereikten een 7-7 gelijkspel , waardoor het team met 9-7 verloor.