Derde team bijt in het zand

Damvereniging VBI 3 kreeg een tegenstander met veel ervaren spelers op bezoek. Voor de jeugd die meedeed een prima ervaring om te kijken hoever men is met de ontwikkeling van hun eigen spel. Omdat het derde team niet compleet was, begon het met 2-0 achterstand.

Jelte Evers kwam door een paar zwakke opbouw zetten later in de partij in problemen en verloor. Piet Verhaegh had in Harry Doomernik een te sterke tegenstander. Jo ten Westeneind speelde zijn kroonschijf op en gaf daarmee zijn tegenstander de mogelijkheid om een winnende combinatie uit te halen.

Peter Litjens stond de hele partij beter. Hij gaf zijn tegenstander in het eindspel nog een kans om een remisezet te doen. Die zag het niet waardoor de eerste partijwinst een feit was. De pas elfjarige Cas Schaapveld speelde een prima partij tegen Eric Spenrath, maar hij bleef door een foute achterloop helaas zonder punten. Van Cas gaan we ongetwijfeld meer horen in de toekomst. Jos Lamers speelde verdienstelijk remise tegen Jack Kops. Linsey van Leeuwen tenslotte had deze middag de langste partij. Een paar verkeerde zetten in het eindspel leidden voor haar een nederlaag in.

Uiteindelijk werd het dus met 3-13 fors verloren.

Peter Litjens