Damvereniging VBI begint met topper tegen Hijken DTC

door Joop Hendriksen

De coronamaatregelen hebben ook de damsport niet ongemoeid gelaten. Sinds begin maart zijn alle activiteiten afgelast en competities en toernooien konden niet doorgaan. Dat wil niet zeggen dat er niet gedamd is. Via het internet zijn tal van wedstrijden georganiseerd en gespeeld, zowel voor senioren als voor junioren.

Gelukkig kon de KNDB besluiten dat de komende nationale competitie nu kan doorgaan en op 19 september vindt de eerste ronde plaats. Het is meteen een topper in de thuiswedstrijd tegen de huidige nationale kampioen Hijken DTC.

Uiteraard vindt alles plaats binnen het coronareglement van de dambond. De belangrijkste wijziging in het spel is dat vanwege de mogelijkheden van veel verenigingen besloten is om dit jaar met achttallen in plaats van de gebruikelijke tientallen te spelen. Ook zijn er beperkingen in de speelzaal door de voorgeschreven afstand die in acht genomen moet worden. Voor ’t Koelhuis houden die in dat de drie teams van Damvereniging VBI niet meer tegelijk thuis kunnen spelen. Damvereniging VBI heeft besloten dat afwisselend het eerste team en de beide andere teams uit en thuis spelen.

Daarnaast kan er geen publiek worden toegelaten.