Derde team begint met nederlaag

door Peter Litjens

Damvereniging VBI 3 moest het de eerste ronde opnemen tegen de ploeg uit Doetinchem die gezien de ratingsterkte kansrijk is voor de titel in de 2e klasse E. Het derde team is het opleidingsteam van VBI voor de jonge jeugd, waarbij de jeugd enthousiast wordt gemaakt om partijen te dammen tegen ervaren spelers.

Het team wordt aangevuld met spelers die al heel lang dammen en niet  tot de echte top behoren. Dit is een zeer goede combinatie, want de jeugdspelers krijgen na afloop gelijk tekst en uitleg over hun partij en kunnen vragen gelijk beantwoord krijgen.

Dammers uit Oost bleek een maatje te groot. Jacob Reiffers, Peter Litjens en Gerard Boogaars hadden hun handen vol aan hun op papier sterkere tegenstanders en incasseerden een nederlaag. Ook de tegenstanders van de jeugdspelers Stefanya Baljakina en Ruben Kant waren te sterk.

Het waren verrassend genoeg de jeugdspelers die de meeste punten binnen haalden. De enige winstpartij kwam van de tienjarige Cas Schaapveld die won van Marit, een jonge jeugdspeelster van Dammers uit Oost.

De beste prestatie was van Fleur Kruysmulder die na haar goede prestatie in de damweek van Hoogeveen (8 wedstrijden 8 punten tegen bijna allemaal 1000 rating spelers) nu remise speelde tegen Ralf Richters (rating 1082), dus een diep blauwe prestatie.

Bij teamcaptain Jos Lamers werd het tenslotte na een enerverend duel remise. De eindstand was een 12-4 nederlaag. Toch was iedereen lang en geconcentreerd bezig, want de eerste partij was pas na een kleine 3 uur uit.