Damvereniging VBI begint met winst tegen landskampioen

door Joop Hendriksen

De nationale competitie wordt dit jaar gespeeld met achttallen. Oorzaak is het coronavirus waardoor veel teams problemen hebben met de beschikbaarheid van spelers. Damvereniging VBI zette in de eerste wedstrijd meteen haar kandidatuur neer voor het volgend nationaal kampioenschap. Tegen Hijken DTC, de regerend nationaal kampioen werd een 9-7 overwinning geboekt.

Gérard Jansen zette de eerste uitslag neer door een goede remise tegen oud-wereldkampioen Harm Wiersma, die wel wat probeerde maar nooit tot voordeel kwam. Johan Krajenbrink stond wel onder lichte druk maar verdedigde uitstekend. Wouter Ludwig zette een goede partij op die zijn tegenstander al snel in de problemen bracht. Hij kwam tot een wat betere stand maar kon niet doordrukken.

Ook Guntis Valneris had het beste van het spel maar hij kwam niet door de verdediging van de sterke Auke Scholma heen.  Jasper Lemmen kwam na een spannende strijd ook niet verder dan remise. Alexander Baljakin speelde een mooie aanvalspartij. Zijn tegenstander kwam al gauw in de problemen. Alexander pakte zijn kans en sloot winnend af. De nieuwe aanwinst Toine Brouwers had het zwaar te verduren tegen oud- wereldkampioen Roel Boomstra. In een lastige partij liet hij door zijn sterke verdediging zien dat hij niet voor niets naar Huissen gehaald is. Hij sloot af met remise.

De tweede nieuweling in het Huissense team, Odin Mol kwam ten slotte tot een gelijkwaardige remise. Met zeven remises en één winstpartij viel dus dit jaar de wedstrijd tussen beide titanen in het voordeel van Damvereniging VBI uit.