Damvereniging VBI boekt gemakkelijke overwinning

door Joop Hendriksen

De Waarddammers is een samenwerkingsverband tussen een aantal damverenigingen in de regio Dordrecht. In hun thuislocatie in Bleskensgraaf had het gepromoveerde team weinig in te brengen tegen  Damvereniging VBI.

Alexander Baljakin trapte af met een verwinning. Zijn tegenstander probeerde wel een aanval maar ging ten onder tegen de technische overmacht. Gérard Jansen had wel het betere van het spel maar kwam niet door een stugge verdediging heen.  Hetzelfde patroon kwam op het bord bij Toine Brouwers. Ook deze partij mondde uiteindelijk uit in een gelijkwaardige remise.

Odin Mol speelde een prima partij. Zijn tegenstander nam te veel risico en dat werd vakkundig afgestraft. Guntis Valneris trof een van de sterkere tegenstanders. Hij kwam niet verder dan een gelijkwaardige puntendeling. Johan Krajenbrink kon zijn tegenstander wel onder druk zetten maar het verschil bleef uiteindelijk binnen de perken.

Jasper Lemmen koos in zijn partij niet voor de juiste voortzetting waardoor de winst hem ontglipte. Wouter Ludwig zette zijn partij goed op. Na een combinatie in het middenspel kon hij doordrukken naar winst. Jos Stokkel speelde een gelijkwaardige partij waarin geen van beide spelers echt voordeel kon maken. Fred de Koning kwam aanvankelijk in de problemen. Hij loste die op een goede manier op en kwam al met al tot een gelijkwaardige remise.

Misschien had er uiteindelijk meer in gezeten, maar met de 13-7 overwinning keerden de VBI’ers toch tevreden huiswaarts. Met twee overwinningen en één gelijk spel bezetten de Huissenaren nu de derde plaats op de ranglijst.